Πέμπτη, 7 Ιουνίου 2018

Θερινό Σχολείο «Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων … στα χέρια μας»

Σας ενημερώνουμε για τη διοργάνωση του Θερινού Σχολείου «Το Διαδίκτυο των Πραγμάτων … στα χέρια μας» για μαθητές Β/θμιας Εκπαίδευσης (14-16 ετών),   Το Θερινό Σχολείο διοργανώνεται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα UMI-Sci-Ed (Horizon2020) 25-28 Ιουνίου 2018 και στην Αττική λαμβάνει χώρα στο Πειραματικό  Γσιο Αγ. Αναργύρων. Στόχους του έργου αποτελούν η ανάπτυξη γνώσεων, δεξιοτήτων, στάσεων και κυρίως η επαφή των μαθητών με νέες, εξειδικευμένες, για τη βαθμίδα εκπαίδευσης που βρίσκονται, τεχνολογίες.
Στο Θερινό Σχολείο οι μαθητές θα ασχοληθούν με διάφορα αντικείμενα μάθησης χρησιμοποιώντας κατάλληλο εργαστηριακό εξοπλισμό και θα αλληλοεπιδράσουν μεταξύ τους για να ενεργοποιηθούν, ερευνήσουν, ανακαλύψουν, δημιουργήσουν και αξιολογήσουν την τεχνολογία του Διαδικτύου των Πραγμάτων και τις τεχνολογίες UMI (Ubiquitous computing, Mobile computing, Internet of Things) γενικότερα.
Η συμμετοχή στο Θερινό Σχολείο είναι δωρεάν (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας).
Η ανακοίνωση απευθύνεται κυρίως σε παλιούς απόφοιτους του σχολείου και του Ομίλου Ρομποτικής των Ραλλείων. Στη διεξαγωγή του θερινού σχολείου μια από τους εκπαιδευτές θα είναι και η υπ. εκπαιδευτικός του Ομίλου Ρομποτικής των Ραλλείων, Αγγελική Θεοδόση, ΠΕ86
Ιστοσελίδα Θερινού Σχολείου/Δηλώσεις συμμετοχής: https://umiscied.cti.gr/UMISummerSchool/
Σελίδα Θερινού Σχολείου στο F/B:  https://www.facebook.com/UMISummerSchool
Ιστότοπος Έργου: http://umiscied.eu/
Πλατφόρμα Κοινότητας UMI: https://umiscied.cti.gr/
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου