Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018

Θεόφιλος Χατζημιχαήλ:Πώς μια εκπαιδευτική βαλίτσα… έγινε μια διαδραστική βαλίτσα!


Παίζοντας και δημιουργώντας  με τη Μουσειοσκευή «Το κασελάκι του Θεόφιλου»

Πώς μια εκπαιδευτική βαλίτσα… έγινε μια διαδραστική βαλίτσα!

Δημιουργική δράση του Ομίλου Ρομποτικής Ραλλείων Πειραματικών Δ.Σ., για τον εορτασμό των 100 χρόνων από την ίδρυση του Μουσείου Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης.

Με αφορμή τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Μ.ΕΛ.Τ., ο  Όμιλος Ρομποτικής των Ραλλείων Πειραματικών Δημοτικών Σχολείων Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Αθηνών εντάσσει τις δράσεις του την παραγωγή της «διαδραστικής βαλίτσας του Θεόφιλου». Η προσέγγιση αυτή (STEAM)  συνδέει την Επιστήμη, την Τεχνολογία, τα Μαθηματικά και τον Προγραμματισμό με τις Τέχνες, μέσω της διεπιστημονικότητας και στις ανθρωπιστικές επιστήμες. Με αυτό τον τρόπο, το παλιό και παραδοσιακό παντρεύεται με το νέο και παρουσιάζεται στα μάτια των μικρών παιδιών μέσα από μια νέα, πιο ενδιαφέρουσα διάσταση, πιο κοντά στην σύγχρονη πραγματικότητα, παρακινώντας ταυτόχρονα και μεγαλύτερα παιδιά σ’ ένα ταξίδι στην Ιστορία, την Τέχνη και την Παράδοση.

Το έκθεμα μετά την ολοκλήρωση της κατασκευής του θα προσφερθεί στο Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης για τα 100 χρόνια του.

 
Για την συνεργασία αυτή θα ήθελα ως υπεύθυνη του Ομίλου Ρομποτικής των Ραλλείων Π.Δ.Σ. Π.Τ.Δ.Ε. του Πανεπιστημίου Αθηνών, να ευχαριστήσω τόσο το Μουσείο για την παραχώρηση της άδειας χρήσης των εικόνων που βρίσκονται στη Μουσειοσκευή "Το κασελάκι του Θεόφιλου", όσο και την συνεργάτη του Ομίλου Δρ. Ερμιόνη Δελή, Ε.ΔΙ.Π. της Ανώτατης Σχολής Καλών Τεχνών για τη μεσολάβησή της στην επικοινωνία μας με το Μουσείο και τις πολύτιμες παρατηρήσεις της κατά τη διάρκεια της δράσης.
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου